Soutěžte se SÁGOU

o hodnotné ceny a hlavní výhru!

zjistěte více | zavřít  

Česká kvalita s Italskou tradicí

Recepty

Italové už celá staletí považují za nejlepší jídlo těstoviny, protože nejen zasytí , ale také zahřejí a velice dobře chutnají. Pokud jste si tedy naše Tortellini oblíbili, určitě si je vychutnejte v dobré společnosti.

 
 
Legenda o tom, že těstoviny poznali Evropané v roce 1295, kdy je Marco Polo dovezl z Číny, nemusí ještě datovat jejich vznik. Římané si s chutí vařili své nudle již v době římského impéria. Torguato Tasso ve středověku napsal povídku o jednom hostinském, který začal připravovat Tortellini podle obrazu Venušina pupku.
Tortellini s boloňskou omáčkou

Slaninu nakrájenou na kousky rozpustíme, přidáme olej, osmahneme cibuli a nakrájenou mrkev. Zalijeme hovězím vývarem, přidáme česnek, sůl, pepř a rajčatový protlak. Po provaření prolisujeme. Ke konci varu chuť zvýrazníme bílým vínem.

Více informací
 
Tortellini s houbami

Tortellini s houbami

 porce  30 min

Z čerstvých nebo sušených, předem povařených hub, které zpěníme na oleji, přidáme špetku kmínu, špetku zázvoru, polijeme 0,1 l teplého bujónu, zaprášíme špetkou hladké mouky a přídáme 0,1 l smetany.

Více informací
 
Tortellini s pikantní omáčkou

Větší cibuli na jemno nakrájenou osmahneme na másle přídáme kysanou smetanu, sýr niva, koření dle chuti a smícháme s předem uvařenými tortellinami.

Více informací
 
Tortellini s rajčatovou salsou

Prolisovaný česnek osmahneme na oleji, přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata a oregano, mírně osolíme a dusíme, dokud rajčata nezměknou. Mezitím uvaříme podle návodu na obalu tortellini, vmícháme je do omáčky, přisypeme nasekanou petrželku a ještě krátce prohřejeme. Na talíři posypeme strouhaným parmazánem.

Více informací
 
Tortellini se čtyřmi druhy sýrů

Mozzarellu a ementál nakrájíme na malé kostičky, nivu a parmazán nastrouháme. Tortellini uvaříme v mírně osolené vodě, pak je scedíme. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, vložíme tortellini, všechny druhy sýrů, jemně nasekanou petrželku a prolisovaný česnek, trochu osolíme, opepříme, krátce osmahneme a promícháme a ihned podáváme.

Více informací
 
Tortellini se žampiony

Tortellini se žampiony

 porce  30 min

Nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme očištěné nakrájené žampióny, zahustíme, přidáme masový vývar a provaříme. Dochutíme solí, pepřem a zjemníme žloutkem.

Více informací
 
Vývar s tortellinami

Vývar s tortellinami

 porce  30 min

V 1 l vody necháme rozpustit bujonovou kostku, podle chuti osolíme, nepatrně opepříme, a jakmile začne voda vařit, vsypeme tortellini a uvaříme je "al dente". Polévku podáváme posypanou nasekanou zelenou natí a parmazánem.

Více informací